Pelerinaj la Muntele Athos și Tesalonic

Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova

Plecări:

08 Iulie, 05 August, 02 Septembrie, 30 Septembrie

Programul Pelerinajului

Ziua 1

  • Plecare din Chișinău ora 12.00

Ziua 2

  • Ouranoupoli: Mic dejun.
  • Îmbarcare pe ferryboat până la Mănăstirea Hilandar (cea mai renumită icoană păstrată cu mare evlavie în biserica mare a mănăstirii este Icoana Maicii Domnului „Trihirussa” – cu trei mâini, închinare la odoarele mănăstirii) – Peștera Sf. Cosma de la Zografu – Mănăstirea Zografu (cunoscută ca „a doua casă a Sfântului Gheorghe”, Mănăstirea Zografu păstrează până astăzi mai multe icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte şi alte odoare). Participare la slujbe / cazare.

Ziua 3

  • Mănăstirea Zografu (participare la slujbă și masa) – Mănăstirea Constamonitu (închinare la icoanele importante ale mănăstirii: Sfântului Ştefan (secolul al VIII-lea), icoana Maicii Domnului „Odighitria” (1360) și icoana Maicii Domnului „Antifonitria” (secolul al XI-lea) – Mănăstirea Dohiariu (închinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare și la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Xenofont (închinare la odoarele mănăstirii și la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din catedrala nouă a mănăstirii) – Mănăstirea Sf. Pantelimon (Rusikon) – participare la slujbe / cazare.

Ziua 4

  • Mănăstirea Sf. Pantelimon (participare la slujbe și închinarea la odoarele mănăstirii) – Plecare cu maxi-taxi spre Karyes (capitala Sfântului Munte). Se vor vizita Biserica Protaton (cu Icoana Maicii Domnului Axion Estin și celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos) – Schitul Sf. Andrei – Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sfântului Apostol Andrei) – Mănăstirea Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii). Plecare în Portul Dafni. Îmbarcare pe ferryboat pentru plecare în Ouranoupoli. După posibilitate (timpul disponibil și orarul mănăstirilor în ziua respectivă) în drum spre Moldova se vor vizita în Grecia: Mănăstirea Sf. Anastasia, Izbăvitoarea de otravă (închinarea la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Suroti (închinarea la mormântul Sf. Cuvios Paisie Aghioritul și la odoarele mănăstirii). După aceasta vom vizita în or. Tesalonic: Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie și a Sf. Anisia) – Biserica Seminarului teologic (închinare la moaștele Sf. Teodora din Salonic și a Sf. Cuv. David) – Biserica Sfânta Sofia (închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul) – Catedrala mitropolitană din Salonic (închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), în funcție de timpul disponibil și orarul bisericilor.

Ziua 5

  • Sosire în Chișinău
Locații de top

Descrierea Locațiilor

Mănăstirea Dohiariu

Mănăstirea Dochiaru este a X-a mânăstire în ordinea ierarhică de pe Muntele Athos și a fost ridicată între 1030-1032. Biserica mânăstirii a fost construită prin binefacerea voievodului Alexandru Lapușneanu în 1568.

Izvorul Sfântul Atanasie

Izvorul Sfântului Atanasie este un loc minunat din Sfântul Munte Athos, mare har simt cei ce se opresc la apa cea rece, primită în dar de la Maica Domnului.

Alte Pelerinaje

10 Aprilie