fbpx

Israel – Veniți de luați lumină!

Israel – Veniți de luați lumină!

595 

24-30 aprilie 2019

Category:

Paştele în Israel are o semnificaţie specială, deoarece ritualurile creştine au rădăcini în tradiţiile evreieşti. Celebrarea Paştelui evreiesc, care comemorează exodul evreilor din captivitate, în Egipt, a fost legată de Paşte (in ebraica Pasach) încă de la inceput.

Astfel, pentru sărbătorirea Paştelui, credincioşii creştini din intreaga lume se adună în Oraşul Sfânt, Ierusalim, intr-o aducere aminte a patimilor, rastignirii si Invierii lui Iisus.  În timpul Paştelui, au loc multe procesiuni în Israel; acestea urmează drumul lui Iisus de la Pretoriu pina la Golgota, traseul fiind numit „Via Dolorosa”.

Haifa cu Grădinile Bahai și Măn. Stella Maris, nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Muntele Măslinilor, Muntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le petreceți alături de noi.

Itinerariu

Ziua 1, miercuri, București – Tel-Aviv – Bethleem, Biserica Nașterii

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania El Al . Decolare la ora 11.00 din București cu zborul LY 574, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.30.

Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 2, joi, Hozeva – Marea Moartă – Ierihon

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moartă –

lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leu său. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Be’teavon! (Poftă bună!)

Ziua 3, vineri, Ierusalim, Ein Karem, Via Dolorosa

Mic dejun. Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Zidul Plângerii. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Paticipare la slujba de Prohod la Așezământul Românesc de la Ierusalim – slujba în limba română. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 4, sâmbătă, Ierusalim, Muntele Eleon, Muntele Sion

Veniți de luați Lumină! Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Ne îndreptăm către Poarta Jaffa pentru a lua parte la minunea venirii Sfintei Lumini (nu se garantează intrarea în Sfânta Cetate), dar slujba este transmisă pe mai multe ecrane aşezate pe platoul din fata Porţii Jaffa.

Ne îndreptăm spre Ierusalim. Mergem pe Muntele Sion unde ne vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

În jurul orei 22.45 se va pleca spre Ierusalim pentru participare la slujba Învierii la Aşezământul Românesc de la Ierusalim (slujba în limba română). Întoarcere la hotel pentru odihnă.

Ziua 5, duminica, Nazareth – Cana Galileii – Capernaum

Boker tov (Bună dimineața!). Plecam spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

De aici vom merge  Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 6, luni, Muntele Tabor – Haifa – Tel-Aviv

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Continuam cu vizita în oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv.

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în suflet lumina sfânta venită în chip minunat, vom merge spre Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)

Decolare din Tel-Aviv la ora 17,40 cu zborul LY 571, aterizare în București la ora 20.25.

 • Servicii incluse in tarif
 • Avion București – Tel-Aviv – București
 • Taxe de aeroport,
 • Autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
 • Transport cu autocarul în noaptea de Paște hotel-Ierusalim- hotel
 • 5 nopti de cazare la hoteluri de 3-4*
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • Toate intrările la obiectivele din program
 • Ghid vorbitor de limba română
 • Preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească
Distribuie!
 • 25
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  25
  Shares

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating