fbpx

Israel – Boboteaza la Raul Iordan

Israel – Boboteaza la Raul Iordan

Category:

Pentru cei care iubesc călătoriile și nu numai, Israel este un prilej de a face cunoștință cu istoria; este o destinație unde descoperim un amalgam de arhitectură veche și nouă, descoperim cum se îmbină cele trei mari religii monoteiste și tradițiile lor.

Israelul este locul unde dorești o viață să ajungi și de unde te întorci cu un sentiment de liniște interioară de care se bucură numai cei care au călcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.

Haifa cu Grădinile Bahai și Mănăstirea Stella Maris, nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Muntele Măslinilor, Muntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le petreceți alături de noi.

Itinerariu

 

 • Ziua 1, București – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth  

 

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 04.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania Ryan Air . Decolare la ora 06.35 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 09.35.

Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ajungem în oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Plecăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 

 • Ziua 2,  Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum 

 

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Bazele acestei mănăstiri au fost puse de monahul Irinarh Rosetti, născut în zona Focșani.

De aici vom merge Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barca ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni.  Vedem aici ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ramallah.

 

 • Ziua 3,  Procesiunea de sfințire a apelor la Râul Iordan – Ierusalim, Muntele Maslinilor

 

Shalom! (Pace!) Mic dejun. Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom participa la procesiunea de sfinţire a apelor oficiată de către Patriarhul Ierusalimului și vom lua partea la minunea întoarcerii apelor Iordanului.

Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Cetatea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Cazare și cină la hotel în Bethleem

 

 

 • Ziua 4, Hozeva – Marea Moartă – Qumran – Ierihon 

 

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă

lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leu său. Cazare și cină la hotel în Bethleem/ Ramallah. Be’teavon! (Poftă bună!)

 

 • Ziua 5, Ierusalim, Via Dolorosa – Bethleem, Biserica Nasterii 

 

Mic dejun. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). De aici vom pleca să vizităm Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Ramallah. Laila tov! (Noapte bună!)

 

 • Ziua 6, Ierusalim, Ein Karem, Muntele Sion – Tel-Aviv

 

Mic dejun. Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie”.

Plecăm spre Ierusalim. Mergem pe Muntele Sion unde ne vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii. Având în minte și în suflet scena de acum 2000 ani botezului lui Iisus în apele Iordanului ne îndreptăm spre hotel. Așezământul Românesc de la Ierusalim.

De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv.

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)

Decolare din Tel-Aviv la ora 21.40, aterizare în București la ora 00.50 (a doua zi)

 

Pret 650 euro/pers. cazare în cameră dublă pentru un grup de minim 40 pers.

 

Servicii incluse in tarif
     • avion București – Tel-Aviv – București
  • taxe de aeroport,
     • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
  •  nopți de cazare la hoteluri de 3-4*
 • demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • toate intrările la obiectivele din program
 • taxiul pe Muntele Tabor
 • ghid vorbitor de limba română
 • preot însoţitor din partea agenției care asigură asistența duhovnicească
servicii neincluse in tarif
 • tips & porter în valoare de 20 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către ghid)
 • mesele  de prânz
 • cheltuieli personale.

Data de plecare: 16,01

 

Repere din traseu:

  • Vizitați Biserica Bunei-Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
  • Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Măslinilor

 

 • Locul adevărat al botezului lui Iisus în Râul Iordan (participare la procesiune)

 

 • Înotați în Marea Moartă
 • Cel mai vechi oraș din lume locuit continuu – Ierihon
 • Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa și Biserica Sf. Mormânt

 

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 175 €

 

Ce trebuie sa stim despre Israel:

 

 • Locația

 

Israelul este o țară în Orientul Mijlociu, pe malul sud-estic al Mării Mediterane. Acesta se invecineaza cu Libanul, Siria, Iordania, teritoriile palestiniene si Egipt. Distanta fata de Bucuresti este de aproximaitv 2 ore si jumatate de zbor cu avionul.

 

 • Limbă vorbită

 

Limba oficială a lui Israel este ebraică și arabă, deși ebraica este cea mai vorbită. Limba engleză este vorbită ca a doua limbă de către majoritatea.

 

 • Valută

 

Moneda naţională în Israel este Shekel sau NIS; în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Euro sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 secheli si 1 USD = 3.71 secheli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.

 

 • Vizele

 

Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

 

 • Documente de calatorie

 

Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 

 • Telefonie mobila

 

Inainte de a pleca in calatorie va rugam sa va asigurati ca aveti serviciul de rooming activat. Pentru a suna in Romania din Grecia trebuie sa formati 0040 sau +40. Atentie deoarece convorbirile din/spre Israel din/spre Romania au un tarif de aproximativ 2 euro/minut.

NOTE:

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea calatoria.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Condiții de plată:
 • avans 30% se achită în maxim 7 zile de la data confirmării rezervării
 • restul de 70% se achita cu până la 21 de zile înainte de plecare
 • Condiții de anulare:
 • 25% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 30 de zile înainte de plecare).
 • 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
 • 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase  sau ascuţite)
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim de 40 persoane

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Distribuie!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating