Ştiaţi că… Mănăstirea Peri din Maramureş este cea mai înaltă biserică de lemn din lume?
17 februarie 2017
Cele mai vechi mănăstiri din România
21 martie 2017

Când vine vorba de religie, există un anumit aspect al misterului care vine cu ea. Un lucru este sigur: indiferent de religie, există întotdeauna un singur loc de cult, care combină frumusețea și pacea. Ne-am decis să evidențiem unele dintre aceste locuri prin realizarea unei liste a 10 dintre cele mai umitoare mânăstiri din lume.

10. Mănăstirea Peșterilor din Kiev

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Cunoscută și sub denumirea de Lavra Peșterilor din Kiev, aceasta este o mânăstire ortodoxă importantă, situată în Kiev, Ucraina. A fost fondată în vremea Rusiei Kievene în jurul secolului al XI-lea, mânăstirea rămânând un centru major al creștinismului ortodox din lumea slavă. Cupola acesteia este realizată din aur turnat, ce o face să strălucească în tot Kiev-ul.

9. Mânăstirea de la Meteora

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Această uimitoare mânăstire face parte din complexul de lăcașe de cult ortodox grecesc din zona Meteora, ce mai numără încă 5 mânăstiri. Mânăstirea mai este cunoscută și sub numele de Sfânta Treime. Complexul de mânăstiri realizat în vârf de pisc ajunge și la 400 metri înălțime, face parte încă din 1988 din Patrimoniul UNESCO . Mânăstirea Sf. Treime a fost construită în 1475.

8. Taung Kalat, Myanmar

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Myanmar se întâmplă să fie un centru religios al religiei budiste. Această impresionantă mânăstire budistă se află situată în vârful Muntelui. Pentru a vizita acest umitor edificiu artihitectural și cult trebuie să urci un total de 777 trepte.

7. Mont Saint-Michel Normandia, Franța

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

În Normandia, Franța există o insulă incredibilă, care este casa mânăstirii Mont Saint-Michel. Această uimitoare insulă se află la nu mai puțin de un kilometru de un micuț sătuc ce s-a dezvoltat odată cu consolidarea acestei impresionante mânăstiri de tip cetate. Citește mai multe despre aceasta

6. Mânăstirea Sümela, Turcia

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Această impresionantă mânăstire a fost ridicată în vremea împăratului Teodosie (375-395) de către doi călugări greci, în anul 386 conform legendei. Este cu adevarat una dintre comorile Imperiului bizantin. Mânăstirea se află la altitudinea de 1.200 de metri în Parcul Naţional Altindere din regiunea Macka din Turcia.

5. Mânăstirea Ganden, Tibet

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Mânăstirea Ganden este o mânăstire tibetană ce servește și ca școală pentru tinerii tibetani; aceasta a fost parțial distrusă, însă a fost reconstruită devenind și mai impunătoare. În afară de aspectul unic al acesteia, ea este considerată a fi una dintre cele mai liniștite și pașnice locuri din lume.

4. Mânăstirea Rumtek, India

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Mânăstirea Rumtek este amplasată la poalele munților Himalaya, în zona de nord a Indiei, fiind unul dintre cele mai importante lăcașe de cult budiste din lume. Mânăstirea Rumtek este situată la înălțimea de 1.500 de metri făță de nivelul mării, fiind construită în jurul anilor 1.700.

3. Templul adevărului, Thailanda

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Cunoscut și sub denumirea de „Sanctuarul Adevărului”, acest impresionant templu este o clădire realizată din lemn umplut cu sculpturi bazate pe cultura budistă . Partea superioară a templului este de 105 de metri înălțime. Proiectul a fost inițiat ca idee de afaceri Thai Lek Viriyaphant în 1981, și este programată să fie completă până în 2050.

2. Ki Gompa, Platoul Himalaian

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Cunoscută și sub denumirea de Kye Gompa, această uimitoare mânăstire este situată în vârful unui pisc, ce atinge altitudinea de 4416 de metri înălțime. Este de asemenea cea mai mare „gompa” (mănăstire și centru de învățare pentru scripturi budiste tibetane) din Valea Spiti, în jur de 300 de călugări locuind aici.

1. Taktsang (Tigernest), Bhutan

top 10 cele mai uimitoare biserici din lume

Este fără doar și poate una dintre cele mai uimitoare și frumoase mânăstiri din lume, fiind perfect amplasată în inima munților bhutanezi, oferind o imagine unică asupra ținutului celei mai pașnice țări din lume. Așa că dacă te uiți în jos în partea laterală a uimitoarei mânăstiri, căderea este de aproximativ 900 de metri. Una dintre legendele care înconjoară crearea mânăstirii este demonul Tiger.

Comments are closed.